Forskningsbevilling til projekt om fysioterapi til håndkirurgiske patienter

Kontingentet investeres i forskning og udvikling

Danske Fysioterapeuter har netop uddelt godt DKK 800.000 til forskning i fysioterapi. I alt 10 fysioterapeuter fik tilskud til deres forskning

OMKRING TO MILLIONER kroner af de penge, Danske Fysioterapeuters medlemmer betaler i kontingent, ryger hvert år tilbage til medlemmerne og faget i form af støtte til fysioterapeutisk forskning.

Hovedbestyrelsen har netop godkendt den seneste uddeling fra Fonden for Forskning, Uddannelse og Praksisudvikling, hvor 10 projekter fik tilskud på godt 800.000 kroner tilsammen.

Fysioterapeut Lukasz Winiarski, Aalborg Universitetshospital, er en af modtagerne. Han får DKK 310.000 til et praksisudviklingsprojekt om fysioterapi til håndkirurgiske patienter.

Aalborg Universitetshospital anslår, at ca. 60 procent af patienterne med en isoleret skade på hånden oplever muskuloskeletale smerter i albue, skulder og nakke som følge af skaden, og projektet skal undersøge effekten af at inddrage fysioterapi i behandlingen af de håndkirurgiske skader, der traditionelt kun får ergoterapeutisk behandling.

”Jeg er meget taknemlig for, at Danske Fysioterapeuter har fokus på udvikling af den fysioterapeutiske praksis. Den økonomiske støtte betyder, at vi kan komme i gang med projektet, som efter min overbevisning vil kunne medføre, at vi kan tilbyde vores håndkirurgiske patienter den bedst mulige behandling, siger Lukasz Winiarski.

Læs mere: fysio.dk/fond Kontingentet investeres i forskning og udvikling


Posted

in

by

Tags: